0%

Καίτη Γαρμπή


SHARE

Biography


ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Η Καίτη Γαρμπή έχει συνδέσει το όνομά της με την επιτυχία! Σε όποιο νυχτερινό μαγαζί κι αν εμφανιστεί η χαρισματική αυτή τραγουδίστρια προκαλεί πανικό και φέρνει τα πάνω κάτω. Πρόκειται για μια καλλιτέχνη που είναι από τις εμπορικότερες τραγουδίστριες στην Ελλάδα, με πολλά σουξέ που ακούγονται ακόμα και σήμερα και με μια καριέρα πολύ μεγάλη. Η Καίτη Γαρμπή ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του ’80 μαζί με την αδερφή της Λιάνα. Μάλιστα, η Καίτη ήταν τότε 15 ετών και η αδερφή της δύο χρόνια μικρότερη. Ιδιαίτερα γνωστές ως «Αδερφές Γαρμπή» έγιναν στο πλευρό του μεγάλου Γιάννη Φλωρινιώτη, όταν ακόμα η νυχτερινή ζωή και τα μπουζούκια ήταν στα πάνω τους. Δυστυχώς όμως λίγο πριν το τέλος της δεκαετίας του ’80, η αδερφή της Καίτης Γαρμπή, Λιάνα, αποφάσισε να σταματήσει το τραγούδι και να αφιερωθεί στην οικογένειά της. Έτσι, η Καίτη Γαρμπή συνέχισε μόνη της την καλλιτεχνική της πορεία. Το πρώτο συμβόλαιό της το υπέγραψε με τη δισκογραφική εταιρεία CBS Record, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε Sony Music.

Η solo καριέρα της Καίτης Γαρμπή

Ο πρώτος δίσκος της Καίτης Γαρμπή το 1989, έφερε τον τίτλο «Πρόβα», με παραγωγό τον Γιάννη Δουλάμη και στίχους του Γιάννη Καραλή. Τόσο το ομώνυμο κομμάτι όσο και τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου, έγιναν γρήγορα μεγάλα σουξέ, με αποτέλεσμα η Καίτη Γαρμπή να γίνει ιδιαίτερα γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Μικροί και μεγάλοι τραγουδούσαν και διασκέδαζαν με τις επιτυχίες της, ενώ η καριέρα της ολοένα και απογειωνόταν. Ο δεύτερος δίσκος της ήρθε έναν χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα το 1990, με τον τίτλο «Γυαλιά Καρφιά». Όπως ήταν φυσικό κι αυτός ο δίσκος της Καίτη Γαρμπή αγαπήθηκε από τον κόσμο. Όλα τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις έπαιζαν συνεχώς τόσο το ομώνυμο κομμάτι όσο και τα σουξέ «Τζίνι» και «Φαντασματάκι». Από εκεί και πέρα η Καίτη Γαρμπή είχε πλέον καθιερωθεί στο καλλιτεχνικό στερέωμα, απολαμβάνοντας τόσο την αγάπη του κόσμου – η οποία κάθε μέρα όλο και μεγάλωνε -όσο και των συνεργατών της, ενώ τα σουξέ διαδέχονταν το ένα το άλλο. Διαχρονικά έχουν μείνει τα κομμάτια «Πέστο μ’ ένα φιλί», «Του φεγγαριού αναπνοές», «Σ’ αγαπώ πιο πολύ» και πολλά άλλα. Η Καίτη Γαρμπή το 1993 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Euronision που εκείνη την χρονιά είχε διοργανωθεί την Ιρλανδία. Εκεί ξεσήκωσε τους πάντες τόσο με το εξαιρετικό τραγούδι «Ελλάδα χώρα του φωτός» όσο και με το ταλέντο και το μπρίο της, κατακτώντας την 9η θέση. Μάλιστα, η παρουσία της Καίτης Γαρμπή εκείνη τη χρονιά στη Eurovision είχε συζητηθεί πολύ και για το φόρεμα που είχε επιλέξει να φορά η ταλαντούχα τραγουδίστρια, το οποίο έφερε μάλιστα την υπογραφή της γνωστής ελληνίδας σχεδιάστριας. Σίλιας Κριθαριώτη.Πέρισυ το χειμώνα 2014-2015 η Καίτη Γαρμπή τραγούδησε στο Central Live 22

Η προσωπική ζωή της Καίτης Γαρμπή

Η Καίτη Γαρμπή είναι παντρεμένη με τον γνωστό καλλιτέχνη, Διονύση Σχοινά, με τον οποίο μάλιστα έχει αποκτήσει και έναν γιο, τον Δημήτρη. Μάλιστα, όλοι θυμούνται την εντυπωσιακή πρόταση γάμου που της είχε κάνει ο Διονύσης Σχοινάς κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής της Ρούλα Κορομηλά στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Από τότε μέχρι και σήμερα, οι δύο καλλιτέχνες είναι μαζί και μάλιστα έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια τόσο αγαπημένη οικογένεια, που αποτελεί πρότυπο. Οι Καίτη Γαρμπή και Διονύσης Σχοινάς φαίνεται να έχουν βρει το άλλο τους μισό ο ένας στο πρόσωπο του άλλου κι αυτό είναι κάτι που τους έχει δώσει προσωπική ηρεμία και γαλήνη. Εμείς τους ευχόμαστε να είναι πάντα μαζί και ευτυχισμένοι και φυσικά να μας χαρίζουν μεγάλα σουξέ και να γεμίζουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

Music


Play Cover Track Title
Track Authors